Jak se vyrábí křupky

   Křupky jsou vyráběny z kvalitní kukuřičné krupice, soli, drcených pražených arašídů a palmového oleje.

   Křupka samotná vzniká ve speciálním stroji, zvaném extruder, který pracuje na principu teploty a tlaku. Díky použití vhodné kukuřice dostaneme požadovaný správný tvar i konzistenci křupky. Tento "polotovar" se nazývá extrudát.

   Extrudát dále pokračuje do obalovacího bubnu, kde je obalen směsí tuku, rozehřátého na max 50°C, a drcených pražených arašídů.

   Hotové křupky se shromažďují v zásobnících, odkud jdou dále do balicích strojů.

   Na balicí lince jsou křupky zataveny do určených polypropylenových sáčků v požadované gramáži. Hotové sáčky křupek jsou následně baleny do kartonových krabic a paletovány.

   Jak suroviny, tak obalový materiál odebíráme od prověřených dodavatelů. Sáčky vyrobené z polypropylenu jsou potištěny dle přání a objednávky odběratele. Ten také určuje gramáž, typ kartonových krabic, počet sáčků v krabicích i počet krabic na paletě.